Cembalisti Assi Karttunen on erikoistunut esittämään ja tutkimaan barokkimusiikkia. Hän esiintyy solistina ja kamarimuusikkona myös monitaiteellisissa ja kokeellisissa työryhmissä. Vuonna 2016-2017 hän esiintyy eurooppalaisiin 1600-luvun meditaatiopuutarhoihin pohjaavassa 'Et in Arcadia ego'-produktiossa Helsingin Musiikkitalolla, Soiva Akatemia -konserttisarjassa, Dublinin DiP-konferenssissa, Norjassa Nordlys-festivaalilla 2017 ja Hallen Handel Housen konserttisarjassa, Saksassa.
Assi Karttunen valmistui Sibelius-Akatemiasta cembalo pääaineenaan. Vuoden 1994-95 hän vietti Tanskassa opiskellen Lars Ullrik Mortensenin (cembalisti, Concerto Copenhagenin taiteellinen johtaja vuodesta 1999) johdolla ja on kouluttautunut lisää Pariisissa ja European Union Baroque Orchestran kiertueilla eri puolilla Eurooppaa. Kotimaassa Karttunen soitti yli kymmenen vuotta Kuudennen kerroksen barokkiorkesterissa (nykyinen FiBo).
Viime vuodet (2006-2016) hän on suunnitellut konserttikokonaisuuksia perustamalleen työryhmälle Elysionin Kedot (https://www.facebook.com/Elysionin-kedot-1605986346373621/), jossa hän myös soittaa. Karttunen on levyttänyt mm. Rameaun, Frobergerin, Lynchin ja Frescobaldin soolocembalo-ohjelmistoa ja esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona Italiassa, Belgiassa, Englannissa, Irlannissa, Japanissa, Venäjällä, Virossa, Tanskassa ja Ruotsissa.
Valmistuttuaan DocMusilta musiikin tohtoriksi vuonna 2006 Karttunen toimi vuodesta 2011-2013 kollegansa, mezzosopraano Päivi Järviön kanssa muusikko-tutkijana Koneen säätiön rahoittamassa taiteellisen tutkimuksen projektissa ”Ele, ääni, ilme, liike”, johon kuuluu perinteisen tutkimustyön ohella muun muassa konsertteja, videointeja ja workshopeja. Karttunen kouluttaa muun muassa kosketinsoittajia, laulajia sekä kamarimusiikkiryhmiä. Hän on työskennellyt Sibelius-Akatemian vanhan musiikin osastolla cembalon- ja basso continuon opettajana yli 18 vuotta.